banneri


Hyvät vanhemmat!

Lapsenne luokalla suoritetaan tänä lukuvuonna Salosen lukudiplomia.


Lukudiplomin tavoitteena on kehittää lasten lukutaitoa innostamalla lapsia lukemaan enemmän ja monipuolisemmin. Lapsenne saa opettajaltaan oman luokka-asteensa kirjalistan, jolta hän ohjeiden mukaan valitsee luettavakseen kuusi kirjaa. Romaanien lisäksi lukudiplomiin kuuluu luokka-asteesta riippuen kuvakirjoja, satuja, sarjakuvia ja tietokirjoja. Luettuaan kirjat ja tehtyään niihin liittyvät tehtävät oppilas saa lukudiplomitodistuksen.

Kodin tehtävänä on kannustaa lasta lukemaan ja auttaa häntä valitsemaan itselleen sopivia kirjoja. Lisätietoja lukudiplomin suorittamisesta voitte kysyä lapsenne opettajalta.

Huom!

tassuLasta kannattaa ohjata valitsemaan lukutaitoaan vastaavaa luettavaa.

Liian vaikea ja paksu kirja voi tappaa lukuinnon alkuunsa, kun taas helposti luettu hauska kirja innostaa tarttumaan myös seuraavaan. Lukemaan opettelevilta hyväksytään diplomikirjoiksi myös kaksi aikuisen lukemaa tai äänikirjana kuunneltua kirjaa. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään sopivien kirjojen löytämisessä.

tassuKaikkia kuutta diplomikirjaa ei kannata lainata kerralla.

Kirjastojen lukudiplomikirjat riittävät paremmin kaikille lukijoille, jos niitä lainataan vain yksi tai kaksi kerrallaan. Kirjat myös kannattaa palauttaa kirjastoon mahdollisimman pian lukemisen jälkeen, jotta muutkin voisivat niitä lainata.


Salosen lukudiplomi löytyy netistä osoitteesta: www.salosenlukudiplomi.fi


Salonen toivottaa kaikille iloisia lukuhetkiä!